Galerie

CICLUL PRUNELOR USCATE

Cultivarea prunelor

Specialiștii Vintoia-Exim urmăresc cu mare grijă și atenție fiecare etapă de dezvoltare a livezilor de prune, de la săditul acestora până la recoltarea lor. Ceea ce caracterizează personalul nostru calificat este preocuparea cotidiană pentru protecția mediului înconjurător și atenția pentru producători și consumatori.

Livezile de prune

Livezile noastre sunt unice, deoarece am decis să le cultivăm cu spații mari între pomi și rândurile cu această cultură, pentru a le asigura prunelor plenitudinea razelor de soare și irigarea calitativă: doi factori importanți în obținerea produselor de calitate superioară. Aceste spații mai permit și accesul utilajelor agricole specializate pentru toate procesele sezoniere, de la curățarea pomilor până la recoltarea lor.

Productivitatea la scară largă a livezilor de prune din momentul sădirii puieților se obține abia în al 6-lea an.

Recoltarea

Toate soiurile de prune cultivate pentru obținerea prunelor uscate sunt alese în modul cel mai riguros.

Uscarea-deshidratarea

Prunele recoltate sunt transportate spre utilajele de uscare în câteva ore. Ele sunt spălate și aranjate pe niște platouri speciale ce se plasează pe paletele din tunelurile de uscare, unde prunele urmează procesul de uscare la temperaturi bine ghidate tehnologic, de obicei în decurs de 30 de ore.

Sortarea

După uscare prunele se depozitează în containere și se păstrează la depozit. Ulterior sunt calibrate și sortate de către personalul specializat pentru ambalare.

Verificarea calității și ambalarea.

Noi utilizăm cele mai performante echipamente şi utilaje pentru cel mai bun gust și cea mai bună calitate a produselor noastre.

Contactați-ne

De asemenea puteți utiliza forma de contact (toate câmpurile sunt necesare de a fi completate):

13 + 4 =

Produs elaborat cu susținerea Proiectului "Ameliorarea Competitivității" (PAC II)

Vizitați-ne

MD-6401, r-n Nisporeni,

or. Nisporeni,

str. Industrială

Suntem deschiși

Lu-Vi: 
8:00–17:00

Sâ: 8:00–15:00