Prelucrarea şi ambalarea

Compania noastră optează pentru o modalitate simplă şi utilă de ambalare a prunelor uscate cu păstrarea gustului inedit şi a tuturor substanţelor nutritive.

Ambalajul

Toate ambalajele sunt adaptate pentru utilizarea cotidiană, oriunde aveţi necesitatea unui deliciu accesibil şi sănătos.

Caracteristici

Prunele uscate ale companiei noastre reprezintă nu doar un produs obişnuit de fructe uscate. Ele sunt pregătite doar din prune de casă ce posedă un gust unic şi sunt recoltate doar manual.

Prunele uscate de calitate superioară sunt cărnoase, de culoare neagră cu luciu şi au un gust acruţ abia perceptibil.

Este imposibil să rezişti prunelor uscate. Ele conţin câţiva antioxidanţi importanţi pentru organismul uman. Îndeosebi, prunele uscate, se remarcă prin conţinut sporit de potasiu, fibre şi vitamina Ka., iar uneori este prezent fierul şi magneziul.

Prunele uscate sunt considerate printre cele mai bune şi calitative fructe uscate. Anume fructele supuse procesului de uscare-deshidratare conţin mai mulţi nutrienţi necesari organismului uman decât prunele proaspete…

Compoziție și proprietăți

Prunele uscate își păstrează, practic, toate proprietățile curative ce se conțin și în prunele proaspete, precum mineralele calciu potasiu, sodiu, magneziu fosfor, fier; vitaminele A, C, B1, B2, P, pectina, taninuri și substanțe azotate. Acest produs minunat conține 9-17% zahăr-fructoză, glucoză, zaharoză, precum și acizi organici – malic, citric, oxalic și în cantitate mai mică – salicilic.

Datorită consistenței sporite de fier, prunele uscate sunt recomandate în cazuri de anemie și avitaminoze. Acest fruct uscat este deosebit de benefic pentru tractul gastro-intestinal (inclusiv în cazuri de supraponderabilitate, constipație și arsuri la stomac) afecțiuni ale rinichilor, ficatului, reumatism și ateroscleroză. De asemenea contribuie la normalizare tensiunii arteriale, îmbunătățește vederea și întărește oasele.

Fructele uscate posedă și proprietăți antibacteriene, elimină din organismul uman toxine și deșeuri. Prunele uscate mai posedă și rol antidepresant, calități energizante, sporesc vivacitatea organismului și contribuie la îmbunătățirea performanțelor și a dispoziției.

De altfel, prunele ce sunt supuse procesului de uscare-deshidratare fără înlăturarea sâmburelui posedă un conținut sporit de substanțe utile.

Fapt divers despre prune

Notițele din tratatele vechi de culinărie sunt dovada faptului că prunele uscate erau un excelent remediu pentru păstrarea cărnii. Această ipoteză este confirmată și de experimentele mai recente, care demonstrează că prunele posedă un efect puternic antibacterian și anume reduc substanțial dezvoltarea de stafilococ, salmonella și E coli.

Dintr-un kg. de prune proaspete se obțin aproximativ 200-220 grame de prune uscate.

Contribuie la întinerirea organismului și a organelor interne.

Prunele conțin 1,5 ori mai mult potasiu decât bananele.

Galerie

În galeria noastră puteți urmări procesul de recoltare, sortare, uscare și ambalare:

Logistica

Experienţa noastră de 20 de ani este totalmente la dispoziţia Dumneavoastră

Procesul de uscare-deshidratare a prunelor

Procesul de uscare a prunelor reprezintă una din cele mai străvechi tehnologii de conservare şi păstrare a alimentelor.

Contactați-ne

De asemenea puteți utiliza forma de contact (toate câmpurile sunt necesare de a fi completate):

3 + 7 =

Produs elaborat cu susținerea Proiectului "Ameliorarea Competitivității" (PAC II)

Vizitați-ne

MD-6401, r-n Nisporeni,

or. Nisporeni,

str. Industrială

Suntem deschiși

Lu-Vi: 
8:00–17:00

Sâ: 8:00–15:00